Compact wonen in prefab...

Een ontwerp is van een Spaans architectenbureau, Ábaton. Het huis wordt gebouwd in één dag en vervolgens wordt het huis met een hijskraan vervoerd en neergezet op de plek van bestemming. Het prefab huis bestaat uit gerecycled lokaal Spaans sparrenhout en een combinatie van grijs cement en houten planken voor de gevel. De materialen zorgen voor een stoer en industrieel uiterlijk.

Het huisje lijkt misschien klein met zijn oppervlakte van 27 m2, maar doordat de deuren opengezet kunnen worden, wordt de woning opeens een grotere lichte ruimte. Het huis is volledig uitgerust met een woonkamer-keuken, royale badkamer en een slaapkamer met een tweepersoonsbed.

In de wolken...

De Cloud Lamp van industrieel ontwerper Richard Clarkson is een bijzonder exemplaar. Dankzij een ingenieus systeem; een Arduino-board, een subwoofer en LED-verlichting is de lamp in staat om een onweersbui te stimuleren. Hoe dichter je bij de Cloud Lamp in de buurt komt, hoe intenser de storm...

Join the Pipe !

We zijn helemaal enthousiast over het initiatief van Join the Pipe. Join the Pipe is het eerste sociale netwerk van kraanwaterdrinkers. Meer en meer mensen van over de hele wereld delen de droom om drinkwater in de wereld op een eerlijke manier te verdelen. De gedachte dat meer dan een miljard mensen geen toegang hebben tot schoon drinkwater, terwijl wij elke dag zo'n 70 liter drinkwater gebruiken om het toilet door te spoelen was voor ons doorslaggevend om dit project te ondersteunen.